افرند
افرند

افرند

کنترل موجودی

برای یک کارخانه بسیار مهم است که همیشه بر موجودی اش نظارت و کنترل داشته باشد. موجودی که شامل مواد اولیه ، مواد نیمه ساخته و محصولات است.برای همین است که بسیاری از صنایع و کارخانجات بهترین کارشناسان را استخدام می کنند تا بر موجودیشان کنترل داشته باشند. بدانند که به چه میزان سفارش دهند، به چه میزان نگهداری کنند و مهم تر از آن اینکه کِی سفارش دهند. حساب می کنند که هزینه نگهداری و هزینه سفارش دهی در چه زمانی تقریبا با هم برابر می شود و آن زمان بهترین زمان سفارش و ذخیره موجودی است. به دقت بررسی و آنالیز می کنند که یک لحظه قبل از رسیدن سفارش چه میزان موجودی دارند و درست یک لحظه پس از دریافت سفارش چه میزان موجودی دارند.می دانند که اختلال در میزان و کنترل موجودی باعث اشکال در روند روزمره کارخانه ها است.

نکته جالب اینجاست که برای کارخانجات و صنایع، کنترل موجودی فاکتور مهمی برای بقا و رشد هست، اما برای خود بدن ما نه متخصصی در کار هست و نه کنترلی بر موجودی. در یازده ماه به هر میزان که می خواهیم و می توانیم می خوریم و انبار شکممان را پر می کنیم. در ماه های عادی بیشتر ما از سیستم کنترل لحظه به لحظه موجودی برای شکممان استفاده می کنیم. یعنی به محض دریافت اولین نشانه ها از گرسنگی چیزی می خوریم وچیزی که اهمیت ندارد برابری هزینه نگهداری و سفارش دهی است.در ماه رمضان است که معده زمانی برای بازسازی دارد.اما در این ماه خیلی از ما درست یک لحظه قبل از اذان مغرب یک شکم خالیِ خالی و بدون موجودی داریم و درست لحظاتی بعد از اذان ، معده بیچاره با انواع و اقسام خوردنی ها و نوشیدنی ها پر میشود.حالا فرصت داریم که اندکی به این مقوله تخصصی فکر کنیم.

نظرات 9 + ارسال نظر
عارفه دوشنبه 2 مرداد‌ماه سال 1391 ساعت 02:25 http://ashianeye2.blogsky.com/

سلام . رسما دارم ازتون دعوت می کنم . توضیحاتش رو تو پستم دادم . جناب هیچ کاره ، نیلو ی عزیز و رخساره شما هم دعوت هستین.

سلام
مهمون شماییم دیگه؟!

غزل دوشنبه 2 مرداد‌ماه سال 1391 ساعت 09:37

تا حالا اینقدر تخصصی به مقوله خوردن فکر نکرده بودم.اما حدیث شنیدم که طب هم تاییدش میکنه که: کسی که تا گرسنه نشده غذا نخورد و قبل از سیری کامل دست از غذا بکشد هیچ وقت مریض نشود.

من هم هنوز درست و حسابی و تخصصی فکر نکردم. فقط حرفش را زدم

علی دوشنبه 2 مرداد‌ماه سال 1391 ساعت 14:24 http://sheyda07.blogfa.cpm

سلام.خوبی امیر جان؟
والا این یعنی ترویج دین نه نعره زدن سر منبر...

سلام علی جان
نعره زدن سر منبر را خوب اومدی

جزیره دوشنبه 2 مرداد‌ماه سال 1391 ساعت 14:37

آقا اجازه....ما اگه چشممونو رو این پست جدیِ باحالِ کاردرست شما ببندیم و بگیم :هلااااااااااااااااااااااااکِ تخصصتم امیرحسین:دی، ایرادی نداره که؟شما با لگد بیرونمون نمیکنین کههههههه؟!

اول کامنتت ازم تعریف کردی و شاخ رفت تو جیبمان
اشکالی نداره شما هر چی دوست داری بگو

خروس بی محل دوشنبه 2 مرداد‌ماه سال 1391 ساعت 15:12 http://fb20x.blogfa.com

عجب تشبیه زیبایی بود با سیستم انبار داری
اما :
من روزه بدون ناز تن نتوانم
جز خوردن تا حد خفن نتوانم
من بنده ی آن دمم که مادر گوید
یک چای دگر بنوش و من نتوانم

ایول فرهاد خان
کلی خندیدم

هیچکاره دوشنبه 2 مرداد‌ماه سال 1391 ساعت 18:01

بابا مهندس صنایع . اینکاره

قصه گو سه‌شنبه 3 مرداد‌ماه سال 1391 ساعت 10:20 http://khalvat11.blogfa.com/

ببینم اون مطالبی که در پاراگراف اول گفتی در مورد کارخانه های ایران هم صادقه؟
چون تا اونجایی که من خبر دارم خیلی از کارخانه ها دقیقه نود که خط تولید داره به خاطر نبود مواد اولیه می خوابه تازه یادشون میاد که باید مواد اولیه سفارش بدن.

نِد نیک سه‌شنبه 3 مرداد‌ماه سال 1391 ساعت 23:23 http://blue-sky.persianblog.ir

این مقوله تخصصی اسمش زخم معده هست

فالگیر چهارشنبه 4 مرداد‌ماه سال 1391 ساعت 11:00

سلام
اول رو با حسابداری شروع کردی و بعدش رو با سلامت و اخرشم یه نگاه علمی به مقوله ی روزه داشتی. همه چی داشت قد نیم بند انگشت!

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد